Tippa tietoa ja paljon huutoa

lehdet_150316.JPG

HKL:n johtokunta hyväksynee torstaina omalta osaltaan Länsimetron kohonneet rakennuskustannukset. Näin asia palautuu nopeasti kaupunginhallitukseen ja menee sieltä samantien valtuustoon. Tiedossa on paljon toisaalta tyrmistynyttä teatteria, toisaalta On nyt vaan pakko jatkaa -tyylistä argumentointia. Lopputulos on se, että Helsinki maksaa 20 miljoonaa ekstraa. Syitä luetellaan HKL:n johtokunnan esityslistan päätösehdotuksessa, niitä on kolmen sivun verran. Ensimmäinen huomio on se, että projekti ei ole hallinnassa. Siis ei edelleenkään ole hallinnassa ja toista mokomaa tehdään Kivenlahteen. Toinen liittyy tunnelirakentamisen osaamiseen, mitä ei ehkä ole.

Eräs pääkonttorin jo jättänyt toimitusjohtaja totesi Yleisradion haastattelussa että metro yleensä ja Länsimetro varsinkin on ydinvoimalan rakentamiseen verrattava hanke. Siksikin minua askarruttaa edelleen suuresti kuinka on mahdollista että lisärahoituksen tarve tuli Helsingin kaupunginhallitukselle yllätyksenä. Joku (kuka?) on varmasti tietänyt mitä tuleman pitää jo tammikuussa. Jos tieto olisi tuotu julkisuuteen avoimesti jo silloin ei se varmaan olisi muuttanut itse asiaa – lasku lankeaa kaupunkilaisten maksettavaksi – mutta kenties olisi säästytty kohta alkavalta näytelmältä. Se ei ainakaan vahvista päätöksenteon uskottavuutta. Mutta ehkä sen pitikin mennä näin. Että jos ajattelee kuka tästä hyötyy niin follow the money: rakennusliikkeet, urakoitsijat ja konsultit.

Espoon metroa ja pääkaupunkiseudun ensi syksyn joukkoliikennettä esitellään medialle torstaina Helsingin ydinkeskustassa. Silloin ehkä saadaan vastauksia, ehkä ei.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s