Tutkii itse itsensä?

 

Kuva liittyy jotenkin HKL:n päätöksentekoon – mutta miten? Paras arvaus palkitaan Maan alla -kirjalla. Vastausaikaa on ma 21.3.2016 asti.

 Länsimetro Oy tutkii itse itsensä. Minusta se nyt vaan ei näytä hyvältä koska niin on miltä näyttää. Remmiin on saatava täysin ulkopuolinen tarkastaja syynäämään kylmän viileästi valtuustojen päätökset, hankeselvitykset, lausunnot, projektijohto, konsultit ja raportit suhteessa toteutuneeseen.

Syvennyin tänään itse tuokioksi kevääseen 2008 kun eräs tuttu ihmetteli että miten, koska ja kenen ehdotuksesta päädyttiin Espoon pätkäasemiin?  Toukokuussa Helsingin valtuusto jupisi kallistuneesta automaattiprojektista ja Länsimetron hinnasta. Siinä taisi samalla tulla pääkaupungin siunaus pätkäasemille, mutta itse luin mielenkiinnolla myös esityslistaan sisältyneen riskiarvion. Siinä nimittäin on maininta puutteellisista suunnitteluresursseista. Ja nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, ollaan sitten tässä – helsinkiläispoliitikot joutuvat myöntymään vielä 20 miljoonan euron lisäpanostukseen. Eikä sitä rahaa oikeasti ole.

Luulisi Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV:tä kiinnostavan miten tässä näin kävi.

EDIT: Viimeinen kappale täsmennetty. Oli ”valtionkonttori”, muutettu VTV.

Mainokset

4 thoughts on “Tutkii itse itsensä?

  1. Mielenkiintoista Tommy. Olet siis sitä mieltä että pitäisi ottaa ulkopuolinen konsultti tekemään auditin vaikka itse kuitenkin arvostelet aika selväsanaisesti konsulttien käyttöä. Kuitenkin totuus on että kaupungin sisältä ei löydy tähän tekijää.

    1. No, jos Helsingin seudun liiikenteen HSL:n mainoksiin on uskominen niin alkaa. Voi myös olla, että länsimetron liikenne käynnistyy JA kulut jatkavat kasvamistaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s