Ei kiinnostanut 2014, entäs nyt?

pajunen_koivusaari

Koivusaaren aseman avajaisjuhla. Oli vielä kivaa.

Osa luottamushenkilöistä vaati talouskuria maaliskuussa kaksi vuotta sitten. Enemmistö äänesti tyhjää.

Helsingin kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina raivoamaan Länsimetron kustannuksista. Kaupunginhallitus joutuu nielemään 20 miljoonan euron lisäkustannukset.

Kaupunginhallituksen esitys on seuraavaksi valtuuston pureskeltavana. KH:n esityslistan liitteistä voi lukea miten aikaisemmat päätökset hankesuunnitelman tarkistuksessa on tehty.

Lisää rahaa vaadittiin maaliskussa 2014.

Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja esitti selontekona, että keskustelun kuluessa oli ehdotettu hyväksyttäväksi seuraavat kaksi toivomuspontta:

Valtuutettu Tuomo Valokainen oli valtuutettu Thomas Wallgrenin kannattamana ehdottanut hyväksyttäväksi seuraavan toivomusponnen:

Hyväksyessään länsimetron lisärahoituksen Helsingin kaupunki, etupäässä HKL selvittää, miten tuoda esille valtuuston tietoon ne tekijät, jotka koskevat Länsimetron hintamuutoksia ja aikataulua.

Valtuutettu Yrjö Hakanen oli valtuutettu Pekka Saarnion kannattamana ehdottanut hyväksyttäväksi seuraavan toivomusponnen:

Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus ryhtyy toimiin sen varmistamiseksi, että uusia ylityksiä ei enää pääse tapahtumaan länsimetron kustannusosuudessa.

Molemmat toivomusponnet hylättiin. Ensimmäisen kohdalla 48 valtutettua katsoi parhaaksi äänestä tyhjää, toisen kohdalla peräti 55.

Luottamushenkilöt eivät kokeneet tarkoituksenmukaiseksi vaatia ajantasaistettuja selvityksiä eivätkä myöskään halunneet varmistaa, että uusia kustannusylityksiä ei tule.

Nyt ollaan sitten tässä.

Helsingin osalta kustannukset ovat koko hankkeen aikana ylittyneet noin 47 prosenttia, eli indeksikorjattuun alkuperäiseen hankesuunnitelmaan nähden 79,7 milj. eurolla (valtion osuus vähennettynä). Valtion osuus kustannuksista ei ole noussut samassa suhteessa, vaan osuus jää molempien kaupunkien osalta noin 23 prosenttiin.

Lue myös: Blogikirjoitus maaliskuulta 2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s