Kohta on turha enää valittaa

Tunnelin kaivaminen se vasta kallista onkin!

Kaikesta päätellen metrohankkeen kustannuksia ja hyötyjä on pitkin matkaa ynnäilty lähinnä arvaillen.

Yksityistämis- ja yhtiöittämisvimmassaan maan hallitus voisi rehellisesti julkisesti kertoa, että eivät ne kaikki tähänastiset kokeilut ja keihäänkärjet kunnissa ole onnistuneet. Kansalaisen kannalta ongelmallista on ainakin se, että julkisuuslaki ei koske osakeyhtiöitä. Miljardiprojektiksi paisunutta Espoon metroa pyörittävä Länsimetro Oy lienee näistä valtuustojen siunaamista ongelmafirmoista kuuluisin.

Käytännössä kohta yli 325 mijoonaa euroa Länsimetroon upottaneen Helsingin kaupungin on tyytyminen siihen, että LMOY tiedottaa koko ajan kaikkea kivaa ja harvakseltaan eli pakon edessä huonoja uutisia. Tietoa projektin etenemisestä ja kustannuksista on saatu mutta liian vähän eikä sillä vähälläkään ole tehty oikeastaan yhtään mitään. Tilanne on täysin sama kuin kaksi vuotta sitten kun Helsingin valtuusto edellisen kerran myönsi lisää rahaa Länsimetron rakentamiseen. Mikäli joku keksii tiedonkulusta esimerkiksi hallinto-oikeuteen valittaa on viisasta varautua siihen, että valitus hylätään koska tietoa nyt kuitenkin on annettu ja kaupunginvaltuusto on saadun tiedon hyväksynyt.

Palaan aiheeseen ensi viikon maanantaina mikäli Helsingin kaupunginvaltuuston 27.4 listalla on esitys 20 miljoonan euron lisärahoituksesta Länsimetron rakentamiseksi.

Mainokset

One thought on “Kohta on turha enää valittaa

  1. Julkisuuslaki pitäisi saattaa koskemaan myös yhtiöitä, joissa julkisyhteisöillä on määräävä valta-asema. Mitenkäs se kansalaisaloite tehtiinkään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s