”Kyllä kansa vielä kiittää”

Helsingin nokkamiehen mukaan historia vielä osoittaa että oli kuningasajatus laajentaa ja uudistaa metro.

Tapasin maanantaina Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen. Asiallinen, kohtelias mies. Oma aikaisempi kokemukseni on että hänellä on lähes aina ainakin hetki aikaa toimittajille, puhelimessa valtuustossa – missä vain. Sähköposteihinkin Pajunen vastaa heti. Asiallisesti ja selvällä suomen (tai ruotsin) kielellä.

Pajunen vastasi haastattelupyyntöön lähes samantien ja tapaaminen järjestyi käytännössä heti.

Ajattelin että Jussi Pajunen, jonka kausi kaupunginjohtajana loppuu kevääseen 2017 kun Helsingin johtamisjärjestelmä myllätään uusiksi, viimeinkin ehkä haluaisi, miten sen nyt sanoisi, lyödä vähän ihmisen luuta kalliiseen työpöytään ja kertoa kaupunkilaisille mitä mieltä hän on siitä tavasta millä Helsingin ja Espoon metroprojektia, hanketta jonka Johtaja hän ei ole mutta joka totta kai on kaupungin ja konsernijohtaja Jussi Pajusen vastuulla, on viety eteenpäin.

Hufvudstadsbladet 16.8.2016.

Hufvudstadsbladet 16.8.2016.

Tähän saakka Pajunen on mielestäni ollut huomiota herättävän hiljaa hankkeesta joka rasittaa todella rankasti kaupunkilaisten kukkaroa. Helsingissä selittelyvastuu on ollut Pajusen kannalta helpottavasti apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurilla, HKL:n toimitusjohtajilla ja HKL:n johtokunnan puheenjohtajilla. Tämä työnjako joka kaupungintalon näkökulmasta varmaankin vaikuttaa erinomaiselta ja ainoalta oikealta tavalta on veronmaksajien mielestä outo – kai nyt kaupunginjohtaja ottaa langat tiukasti käsiinsä kun miljardiprojekti suistuu raiteiltaan?

Haastattelu löytyy tämän päivän Hufvudstadsbladetista. Lukeminen vaati rekisteröitymisen.

Kannattaa lukea tarkkaan, mitä sanotaan ja mitä jää sanomattaa vaikka kysytään.

Nostin kaksi asiaa otsikoihin: Toteamus siitä että kyllä kaupunkilaiset vielä kiittävät automaattimetrosta ja Länsimetrosta päättäneitä poliitikkoja ja virkamiehiä sekä siitä, että ”Ei voi tietää onko joku mokannut”.

 

 

Mainokset

2 thoughts on “”Kyllä kansa vielä kiittää”

    1. Aiheeksi sovittu Länsimetro. Pajusen kanta Malmin kenttään on kyllä tiedossa ja se on sama kuin kaupungin virallinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s