Mitä tekee Länsimetro Oy:n hallitus?

Länsimetro Oy:n hallitus näyttää halvaantuneen. Mikä on ongelma?

Tiivistän. Yrityksessä hallitus edustaa omistajaa tai omistajia. Yrityksen hallituksella on kolme tehtävää. Hallitus nimittää toimitusjohtajan. Toimitusjohtaja johtaa yritystä hallituksen tavoitteiden ja ohjeistuksen mukaisesti. Yrityksen hallitus valvoo yrityksen toimintaa ja tarvittaessa erottaa toimitusjohtajan.
Länsimetro Oy on espoolaisten ja helsinkiläisten omistama yritys. Firma. Eli puulaaki. Yrityksen hallituksessa on kaupunginvaltuustojen valitsemat edustajat.

Yritys on perustettu siksi että saataisiin Länsimetro. Lisäksi on luvattu että liikenne alkaa 15.8.2016. Perustamisen ja lupauksen väliin mahtuu monia merkillisiä ja erittäin suuria kustannusylityksiä. Eivät kuuluneet suunnitelmaan, nekään.

Sijoittajia eli kaupunkilaisia – muuten valtionapujen kautta kaikkia suomalaisia – on jymäytetty.

Ymmärtääkseni myös monia laajennettuun Isoon Omenaan sijoittuneita yrityksiä on kesällä vedätetty. Voisin kuvitella että esimerkiksi H&M ei tällä hetkellä ole ollenkaan tyytyväinen metron tuomiin asiakasvirtoihin Matinkylässä, mistä päästäänkin takaisin Länsimetro Osakeyhtiön hallituksen vastuisiin.

Mitä tapahtui 9.6 jälkeen? Perustiko Länsimetro Oy kriisiorganisaation, myönsikö yhtiö anteeksipyynnön kera mokanneensa? Entä lupasiko toimia siitä lähtien täysin avoimesti?

Ja miten voimme luottaa Länsimetro Oy:n itse itsestään tekemään selvitykseen?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s