Nyt tulee palautetta

Selvästi pistää ihmisillä jo vihaksi tuoreimmat Länsimetrouutiset.

Yle ja Hesari kertoivat viiikolla että Helsingin kaupunki on valinnut Länsimetrosta tehtävän selvityksen tekijäksi yrityksen, joka on myös Espoon kaupungin tilintarkastaja.

Valinta tehtiin tarjousten perusteella. Kyseinen yritys oli halvin. Selvitys maksaa 39.000 euroa. Eli hakemalla haettiin halvin selvitys hankkeesta jonka kustannusylitykset lasketaan sadoissa miljoonissa euroissa.

Samaan aikaan erilaisiin oikeustaisteluihin uppoaa päätösasiakirjojen mukaan miljoonia, niin Helsingissä kuin Espoossa. Oikeudenkäynteihin joita käydään ja juristeihin joita tarvitaan koska joku tai jotkut ovat sössineet hankinnan.

Käänteet ja selitykset ja perustelut ovat nyt sitä tasoa että paljon nähnyt, kuullut ja kokenut journalistikin väsyy. Ehkä se on tarkoituskin. Ja kiivastelu selvityksen tekijöistähän vie huomion pois pääasiasta, mikä taas sataa pimeyttä toivovien laariin.

Keväällä 2017 on kuntavaalit. Saan tällä hetkellä melko paljon kiukkuista palautetta kaupunkilaisilta eli äänestäjiltä: Selkeästi metroprojektin johtajat tunnetaan nimeltä. Moni on myös perillä kaupungin organisaatiosta, osakeyhtiöiden toiminnasta ja hyvän hallinnon periaatteista. Olen kehoittanut ihmisiä olemaan yhteydessä suoraan päättäjiin.

HBL 230816.png

Hufvudstadsbladet 23.8.2016 – Konsernijohtaja Jukka Mäkelä ja LUOTTAMUS.

Länsimetro Oy ja menetetty maine

”Kesäkuun halvauksen jälkeen Länsimetro Oy on firma jonka kanssa ei haluta tehdä kauppaa ja jos tehdään ovat sopimukset normaalia kalliimpia ja niihin sisältyy varotoimenpiteenä kaikenlaisia suojapykäliä.” Näin arvioi eräs jututtamani rakennusalaa tunteva liikemies. Eli tälläkin tavalla Espoon metrohanke tulee vielä entistäkin kalliimmaksi. Ajattelen, että tämä koskee varmaan myös hankkeen vakuutuksia ja kaikenlaisia kiinteistösopimuksia? Länsimetroyhtiön lupauksiin kun ei voi luottaa.

Mitä tekee yhtiön hallitus?

Ei mitään vaikka päällä on täysi kriisi.

Sosiaalisessa mediassa LMOY levittää valokuvia metroasemilta missä ”työt etenevät.” Luottamushenkilöille annetaan ainoastaan suullisia selvityksiä kokoushuoneissa joihin medialla ei ole asiaa. Näin kaupunkilaisille eli omistajille ei kerrota käytännössä mitään. Poliitikot ”ovat huolissaan”. Ja sitten nämä selvitykset.

Selvityksistä kriittisin saattaakin olla Onettomuustutkintakeskuksen lokakuussa valmistuva raportti. Tutkijat saivat lisää selviteltävää torstain vastaisena yönä kun Espoon radalla kolaroitiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s