Osa-aikainen toimitusjohtaja

Matti Kokkinen ei tehnyt täyttä päivää Länsimetro Oy:ssä. Sivutoimena oli liikennesuunnittelu Espoon kaupungilla.

HBL:n tietojen mukaan maan suurimman infraprojektin projektijohtaja, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen, ei tehnyt täyttä viikkoa edustamansa yhtion palveluksessa.

Tarkennus. En usko hetkeäkään että Kokkinen ei olisi käytännössä tehnyt ympäripyöreitä vuorokausia umpisolmussa olleen projektin parissa. Olen tavannut miehen monta kertaa ja… onhan hän supliikkimies, sosiaalisesti erittäin lahjakas ja näin, mutta silti… en millään usko että Matti Kokkinen ei olisi tosissaan yrittänyt ja halunnut viedä hommaa nopeasti hyvään loppuun.

Mutta paperilla, siis: Neljä päivää viikossa metroa ja päivän verran muuta liikennesuunnittelua Espoon kaupungilla. LMOY:stä saamiensa potkujen jälkeen entinen toimitusjohtaja on edelleen kaupungin palkkalistoilla yhden työpäivän verran. Tällainen kuvio ollut sovittuna.

Yllä linkattu juttu on kollegan, ja se hämmästyttää minuakin. Paljon olen selvittänyt, nähnyt ja kuullut mutta tämä on uutinen. Mieleen tulee lisää kysymyksiä.

Onko todella niin että miljardiprojektia varta vasten verorahoilla perustettuun firmaan on palkattu osa-aikainen toimitusjohtaja? Ja nyt sitten ihmetellään että miten ei ole tieto kulkenut? Uskomatonta. Käsittämätöntä.

Lisää kysymyksiä. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan uuden toimitusjohtajan etsiminen eli ”head hunting” on ollut tämän syksyn hanke. Ketkä kaikki tästä ovat tienneet? Esimerkiksi Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajalle ja konsernijaoston jäsen Osku Pajamäelle (SDP) rekrytointi on ymmärtääkseni tullut täytenä yllätyksenä. Miten se on mahdollista? Helsinki omistaa 15 prosenttia Länsimetro Oy:st ja maksaa Espoon metrosta (Matinkylään asti) lähes kolmanneksen 1,2 miljardin euron hinnasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s