Metroyhtiössä toinenkin henkilövaihdos

Ärtymystä ja raivoa tarjoavat marraskuussa muutkin kuin Guggenheimin vastustajat ja kannattajat.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin junttaaminen Länsimetro Osakeyhtiön hallitukseen on Hesarin mukaan saanut Vihreät kapinan partaalle.

Vihreiden mukaan kyseessä on Kokoomuksen ja SDP:n ilkeämielinen temppu alleviivatakseen että metrokatastrofin pääarkkitehteja ovat Pekka Sauri ja Vihreät. Vihreiden ajattelussa koklareiden ja demareiden toiminnan taustalla kummittelevat kovasti huhtikuun kuntavaalit.

Pari faktaa. On tosiasia että Vihreät ei yksinään ole metrosoppaa hämmentänyt. Hankkeesta ovat olleet mukana päättämässä myös Kokoomus ja SDP.  On myös tosiasia että metrohankkeen johto on ollut ja on edelleen Vihreissä hyppysissä, Helsingin Saurista alkaen ja Espoon Jyrki Kasviin päättyen.

Helsingin kaupunginhalituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (Kok.) toteasi äskettäin Ylen haastattelussa että ”johtamisongelma on lähtenyt Pekka Saurista alaspäin organisaatioon ja sieltä HKL:oon.”

Näin sotku siis näyttäytyy Rauhamäen silmissä – Vihreiden johdolla on menty.

Espoolla ei liene mitään sitä vastaan että Helsinki vaihtaa edustajansa metroyhtiön hallituksessa.

Helsinki omistaa LMOY:stä 15 prosenttia ja maksaa yhtiön (ja omista) epäonnistumisista lähes 30 pinnaa. Kuten kaupunginhallituksen esityslistasta ilmenee on arvio Länsimetron loppukustannuksista noussut 100 miljoonalla eurolla 2016 huhtikuusta marraskuuhun. Siinä perusteet ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumiseksi.

Mainokset

One thought on “Metroyhtiössä toinenkin henkilövaihdos

  1. Mediasta emme ole saaneet lukea tämän henkilövalinnan oleellisinta ja hämmentävintä seikkaa. Sauri nimitettiin Länsimetron hallitukseen muka valvomaan syntyneitä sotkuja, vaikka hän on itse yksi sotkujen aiheuttaja. Sauri runttasi käyntiin muutama vuosi sitten jo kertaalleen mahdottomaksi todetun metron automatisoinnin. Tällä itsepäisyydellä aiheutettiin merkittävä viivästys Länsimetrolle, ja tuhlattiin megalomaaninen summa rahaa saamatta aikaan mitään muuta kuin vahinkoa. Tämän viivytyksen pääarkkitehti valvoo nyt, että Länsimetro tehdään loppuun kunnolla. Eikä media kyseenalaista mitenkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s