Olemme edelleen hämmästyttävän äärella

Sumu hälvenee? Länsimetro Oy:n selvitys Läsnimetro Oy:stä julkistetaan kuun lopussa.
HBL 23.1.2017

Hufvudstadsbladet 23.1.2017

Olen viimeisen puolen vuoden aikana haastatellut Suvi Rihtniemen, Jussi Pajusen, Jukka Mäkelän, Tuomas Rantasen, Matti Kokkisen ja nyt viimeksi Pekka Saurin. Kaikkien kanssa on menty aikalailla saman sapluunan kanssa. Mitä tapahtui 27.4 ja 10.6 välisenä aikana? Huhtikuussa Helsingin kaupunginvaltuusto myönsi jo loppusuoralla olleelle Länsimetro-hankeelle lisää rahaa sillä ehdolla, että työ valmistuu ja junat Espooseen kulkevat koulujen taas alkaessa. 44 päivää valtuuston kokouksen jälkeen tapahtui sitten romahdus. Vastausta ei ole. On vain suuri hämmästys. Hämmästyttävää, eikö?

On toki jotakin tehty. Parrasvaloista siirtyi ensin pois HKL:n toimitusjohtaja joka sekoili automaattimetron kanssa. Sitten sivuun laitettiin Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja joka vielä lokakuussa esitteli Espoon valtuutetuille keskeneräisten metroasemien sähkökaappeja todisteena siitä, että eteenpäin on menty. Yksikään luottamushenkilö ei ole eronnut.

Tammikuussa selviää parikin asiaa jotka liittyvät Länsimetroon. On mahdollista että liikenteen aloittamisen päivämäärä täsmentyy. Varmaa on että Länsimetro Oy:n selvityksen kesän katastrofiin johtaneista syistä on oltava valmis ja esitelty yhtiön hallitukselle 31.1 mennessä, jonka jälkeen raportti tulee julkiseksi.

Toivotaan että selvityksen tiimoilta järjestetään lehdistötilaisuus jossa tavattavissa ovat myös selvityksen tekijät. 

Mikä merkitys metrofiaskolla on huhtikuun kuntavaaleissa?

Pormestariksi haluava Pekka Sauri on Helsingin Vihreiden ja muidenkin kaupunkilaisten ja median tentattavana Konepaja Brunossa huomenna keskiviikkona 25.1. Linkki tapahtuman Facebook -sivulle.

HBL 23.1.2017
Lue myös HS 22.1.2017, Tänne Länsimetron rahat menevät

 

Mainokset

One thought on “Olemme edelleen hämmästyttävän äärella

  1. Saurin pormestariehdokkuus on kuin koko pääkaupunkiseudun mädän päätöksenteon kuva. Tahot, jotka ovat sössineet suuria hankkeita, eivät joudu tekemisistään vastuuseen, vaan päinvastoin hamuavat entistä vihreämmälle oksalle. Kaiken lisäksi usein pääsevät.

    Samalla tämä on kuva aikamme Twitter-todellisuudesta. Kun osaa esittää muutaman sanan kivoilla lurautuksilla kansan ystävää ja mukavien asioiden miestä, ei haittaa, että suuret projektit ovat sekaisin. Viihdekansa ei nouse barrikadeille niin kauan kun leppoisaa klikkailtavaa riittää.

    Jostain pääministerin kaukaa haetuista yrittäjäsukulaissuhteista on melkein valtakunnanoikeus odottamassa ja usean viikon mediamylläkkä jaksaa raadella, vaikkei mitään villoja löydy. Samaan aikaan nämä pääkaupungin turpeat herrat saavat melskata median silmien alla, eikä kukaan kysy mitään. Häpeällistä, Suomi 100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s