Soittakaa juristit paikalle!

Se on nyt lakimiesten käsissä, metroselvityksen julkistaminen nimittäin.
Processed with VSCO with hb1 preset

Metroyhtiön konttori, Tapiola.

Länsimetro Oy:n hallitus kokoontui eilen keskiviikkona päättääkseen siitä, miltä osin jos ollenkaan se ainoa Länsimetrohankkeen jatkuvista kustannusylityksistä sekä kesän 2016 metrofiaskosta tehty selvitys voidaan julkistaa. Eihän siitä mitään tullut. Nyt nivaska, siis ilmeisesti vasta nyt, on annettu lakimiesten pohdittavaksi. Yhtiön tiedotteen mukaan raportista ”tullaan julkistamaan lakimiesarvion perusteella kaikki mikä voidaan julkistaa aiheuttamatta vahinkoa yhtiölle tai yhtiön omistajille. Raportti esitellään ennen julkistamista yhtiön omistajille.”

Hassu juttu. Yhtiön omistajia kun ovat sinä ja minä. Kaupunkilaiset.

Metroelvityksen status eli käsittelytilanne pullahti esiin eilen illalla Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa Kulosaaren metrosillan korjauksesta käydyn keskustelun yhteydessä. SKP:n Yrjö Hakanen kysyi milloin valtuustoon tuodaan valtuuston edellyttämä selvitys siitä, mitä Länsimetro-hankkeessa on tehty kustannusnousujen hillitsemiseksi? Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen vastaus oli hämmentävä.

”Huomasin että Länsimetro Oy:n nettisivuilla on tiedote, jonka mukaan keskustelu asiasta jatkuu 16.3 kokouksessa ja sen jälkeen voidaan vastata näihin Helsingin kaupunkia koskeviin jatkokysymyksiin.”

Katso kokousvideo tästä: helsinkikanava.fi 1.3.2017 (asia nro 5)

Linkkasinkin jo tuossa yllä Länsimetro-yhtiön tiedotteeseen, mutta liisteröidään se nyt selvyyden vuokis kokonaisuudessaan tähän. Ei ole pituudella pilattu.

Länsimetro Oy:n hallitukselle esiteltiin 1.3. kokouksessa länsimetron ykkösvaiheen käyttöönoton tilannekuvaa.
Hallitus käsitteli tilaamaansa selvitysraporttia. Raportista tullaan julkistamaan lakimiesarvion perusteella kaikki mikä voidaan julkistaa aiheuttamatta vahinkoa yhtiölle tai yhtiön omistajille. Raportti esitellään ennen julkistamista yhtiön omistajille.
Seuraava kokous on 16.3.2017.

Helsingin kaupunginvaltuustossa Jussi Pajusen pulpettitoveri on apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, joka edustaa kaupunkia Länsimetro Osakeyhtiön hallituksessa. Pajunen ei vastauksessaan Hakaselle ja valtuustolle kuitenkaan viitannut Sauriin vaan metroyhtiön niukkaan tiedotteeseen jonka hän lisäksi ilmeisesti luki vasta siinä vaiheessa valtuuston kokousta kun asiasta kysyttiin. Ja olisihan Saurikin voinut kertoa. Hänhän siellä metroyhtiön kokouksessa oli.

HBL 1.3 Nu ska jurister granska metroutredningen
Yle 1.3 tässä ja tässä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s