Ollaan ihan hissukseen vaan

vilkenmetrosoppa

Hufvudstadsbladetin eilisestä pääkirjoituksesta: Viime kädessä vastuu on poliitikkojen – HKL:n johtokunnassa, kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Heidän on näytettävä äänestäjille, että ovat luottamuksen arvoisia.

Odottelen mielenkiinnolla HKL:n tiedotetta, tai miksei Siemensinkin. Onhan Siemensillä ollut iso osuus ja vastuu Nürnbergin hankkeessa. ”Toisin kuin julkisuudessa on väitetty, ei…” ja niin edelleen. Niin siinä tiedotteessa voisi lukea. Suunnilleen noin aikaisemmissa kaiken kiistäneissä tiedotteissa on lukenut.

Lukemisesta puheen ollen. On tämän hankkeen määrätietoinen seuraaminen ainakin jossakin määrin aktivoinut julkista keskustelua, (ja tästä lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia) vaikka HKL:n johdon tai varsinkaan kaupungin johdon avautumisista sitä ei voi päätellä siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä ei ole ollut. Relevantteja pohdintoja syistä ja seurauksista esittää myös Hyvä Veli-kerho. Eikö tuossa nyt ole ainekset huikeaan näytelmään!

Nürnbergistä vielä. Tuoretta tietoa. HKL:n johtokuntaa ei ole informoitu ”sisarhankkeen” etenemisestä eli vaikeuksista. Ei pitkin matkaa eikä edes nyt.

ps. Tänään on maaliskuun 6. päivä. 113 päivää eli kolme kuukautta ja 21 päivää on kulunut siitä, kun pyysin nähtäväkseni HKL:n ja Siemensin väliset reklamaatiot. Luulisi siinä ajassa viranomaiselta sujuvan ainakin kielteisen päätöksen laatiminen, josta sitten voisin valittaa Hallinto-oikeuteen. Mutta ei. Kalevi Kämäräinen lähetti sähköpostia. Osataan sitä valtiollakin:

Se on vähän miltä kantilta katsoo, mutta lienen ikävän äijän maineessa LVM:ssä ja toisaalta kyllä niitä LVM:nkin tyyppejä jo voisi ikävinä äijinä pitää. Kumman vaikeata on nimittäin ollut saada VR:ää koskevia papereita ministeriöstä.

Jätä kommentti