Metropapereiden salailu syyteharkintaan

Hbl:n ja Journalistiliiton viime vuonna tekemä rikosilmoitus automaattimetroprojektin salatuista reklamaatioista on nyt mennyt syyteharkintaan.

Pyysin vuoden 2012 lopussa saada luettavaksi ne useat sadat valitukset eli reklamaatiot, joita oli sinkoillut HKL:n ja Siemensin välillä jo muutaman vuoden ajan. HKL kieltäytyi luovuttamasta kirjeitä koska Siemens ei halunnut niitä julkisuuteen. Ei siis niitäkään kirjeitä, jotka HKL oli kirjoittanut.

Tietopyynnön käsittely kesti kuukausia.

Tässä linkki rikosilmoitukseen.

Siemensin mukaan kyse on liikesalaisuuksista. HKL:n ja Siemensin mukaan kirjeiden osittainenkin luovuttaminen olisi ”liian työlästä”, koska silloin ne pitäisi käydä kaikki läpi.

HKL:ää epäillään mm. viranomaisen päätäntävallan luovuttamisesta ulkopuoliselle sekä viivyttelystä tietopyynnön käsittelyssä.

Samassa yhteydessä Siemens uhkasi HKL: ää oikeustoimilla mikäli HKL edelleen ”vuotaa tietoja” medialle.

5 thoughts on “Metropapereiden salailu syyteharkintaan

  1. Huomio kiinnittyy suorastaan kohtuuttoman pitkiin käsittelyaikoihin: rikosilmoituksesi tekemisestä kului 11 kuukautta esitutkinnan valmistumiseen. Samoin valituksesi hallinto-oikeuteen asiakirjajulkisuudesta on ollut siellä kohta vuoden vireillä.

    Uutisoit blogissasi 6.2., että myös automaattimetroa koskevasta päätöksenteosta oli tehty tutkintapyyntö poliisille. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä tuolle tutkintapyynnölle tällä hetkellä kuuluu.

    1. Automaattimetron Etenemissopimuksesta tehty tutkintapyyntö ei ole liikkunut mihinkään. Jutturuuhka, sanoo poliisi.

Jätä kommentti