Varman päälle pelaajia

Testikuva

Käynnissä on virallinen lähetys.

Helsingin metro -blogille sulavasti vuodettujen tietojen mukaan tiedon kulussa on ongelmia Saksan ja Suomen välillä. Olemmekin käynnistämässä Auta metroa mäessä -kansallistalkoita, joiden tuotoilla hankitaan 100 faksia. Puolet sijoitetaan Nürnbergiin, puolet pitkin Länsimetron tunnelia. Mukavaa viikonloppua!

Niin, ruuhkautuneet puhelinvaihteet ja kerjuukirjeistä totaalisen tukkoon mennyt sähköposti ovat heikentäneet tajunnanvirtaa automaattimetroprojektin johdon ja poliittisten päättäjien välillä siinä määrin, että ainoastaan pari erikoisheppua värikynineen on enää hankkeesta täydellisesti kartalla.

Mitä tämä kaikki kertoo Matti Vanhasen hallituksen käynnistämästä laajakaistahankkeesta, johtava erikoisasiantuntija johtaja Nyman?

– Tervehdys jälleen, onkin tässä ollut hieman kiirettä papereiden kanssa, mutta ei se mitään, ainahan minä lausuntoa ehdin muilta kiireiltäni antaa. No problemos, tuumattiin jo vuonna 1903 Englannissa, kun Sherlock Holmes pidätti muuan epäillyn.

– Fakseilla on tapana tupsahtaa salaisesta paikasta salaiseen numeroon, mutta tutkinnallisista syistä en valitettavasti voi kommentoida asiaa enempää. Sen sijaan yleisellä tasolla voisin sanoa, että faksit ja telexit ovat 1980-luvun tuotteita, joista olisi syytä hankkiutua eroon niiden heikon tietoturvan vuoksi.

Johtaja.

Onneksi johtava erikoisasantuntija johtaja Nyman päivystää vuorokaudet ympäriinsä.

Täällä toimituksessa langattomien yhteyksien päässä hahmottelemme pientä keräystä, jonka perimmäisenä tarkoituksena on tiedon lisääminen. Kokemuksemme mukaan tietoa voi parhaiten levittää yllättäen ja pyytämättä faksaamalla. Faksata voi vaikka palaveriäijien powerpointteja ja tuiki tarpeellisia salaisia ruokaohjeita. Minkä tason kuningasajatuksesta puhumme nyt, johtava erikoisasiantuntija johtaja Nyman?

– Palaveriäijät ovat tunnetusti VPP-äijiä, eli varman päälle pelaajia. Juuri tämän asian vuoksi jokainen HKL-johtokunnan tulostustyö tulostetaan dokumenttipohjalle, jonka ylä- ja alaindekseissä lukee SALAINEN – HEMLIG – CONFIDENTIAL. Jopa pysäkkiaikataulut ja poikkeusliikennetiedotteet painetaan tälle samalle dokumenttipohjalle ja niitä jaetaan matkustajille vain korkeimman oikeuden (KKO) päätöksellä 4 vuoden päästä, jos silloinkaan.

Kampaviinerineukkari-genren ohjeistuksessa on mainittu noin 73 erilaista salauspykälää, joiden perusteella on aina perusteet epäillä, että aivan kaikkiin pyydettyihin asiakirjoihin sisältyy liikesalaisuudeksi luokiteltavaa A-luokan materiaalia. Eli millä tavalla telefaksien lisääntyminen yhteiskunnassamme helpottaa esimerkiksi toimittajien työtä?

– Toimittajien työ helpottuu jokaisen alkavan faksin funktiona: on itsestään selvää, että ilman suurta määrää fakseja, esimerkiksi Himasen erikoispumaska ei olisi noussut julkisuuteen. Yhteenkään sähköpostiin ei voi luottaa niin raudanlujasti kuin telefaksiin tai Erich Honeckerin alkuvuoden 1989 lausuntoon siitä, että ”Tämä muuri on paikallaan vielä 100 vuotta.”.

Aito faksi

Erikoissalainen julkinen pöytäkirja.

Mikähän olisi sovelias telefaksimalli erilaisten liikelaitos-liikennelaitosten hyötykäyttöön? Entä viihdekäyttöön? Ovatko faksit ympäristöystävällisiä ja missä määrin niihin sisältyy polyuretaania?

– Tämä kysymys menee A-luokan liikesalaisuuden puolelle, mutta mitä olen Nürnbergistä ja eräästä nimeltä mainitsemattomasta Vantaan eteläisestä naapurikaupungista kuullut, Canon tekee prepaid-fakseja, jotka toimivat viiden kopeekan poleteilla.

Erikoinen laite tämä faksi.

Erikoinen laite tämä faksi. Tuosta muuten uupuu ”Tarkkuus: Melko tarkka”.

Pitääkö faksihanke kilpailuttaa ja jos, niin miten, johtava erikoisasiantuntija johtaja Nyman?

– Hankintalaissa sanotaan, että kaikki julkiset hankinnat tulee kilpailuttaa, mikäli hankinnan arvo ylittää 30 000 euron rajan. Tämä ei kuitenkaan koske hankintoja, joiden arvo on 30 001 euroa tai yli, 700 000 euron hankinnoista puhumattakaan.

– Miljoonaluokan hankkeissa käytetään niin sanottua käännettyä kilpailutusta, jossa tilaaja kilpailuttaa valmistajien kestitykset ja miettii kunkin kestityksen jälkeen, mistä konsertista tilaaja piti eniten. Parhaan konsertin perusteella valitaan sittemmin parhain valmistaja. Tarkemmin ottaen siis paras kestittäjä.

HUOM! Sarjassa aiemmin ilmestyneet osat Nyt lähti kiskoista virta sekä Palaveriäijän päivä ovat naurettavissa Helsingin metro -blogissa, kunnes itse itseään valvova viranomainen toisin päättää.

Mainokset

2 thoughts on “Varman päälle pelaajia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s