Aivan kuutamolla

20120924-095855.jpg

HKL-johtokunnan kaksi Aria, demari varapj Lehtinen ja kokoomuslainen jäsen Järvinen, pitävät vähemmän hauskana Espoolaisten reagointia johtokunnan päätökseen Helsingin metroasemien laituripituuksista. Kokous pidettiin viime viikolla.

Yllä kuva herrojen laatimasta mielipidekirjoituksesta. Se julkaistiin aamun Hesarissa.

Espoon tekninen johtaja arvioi laiturikeskustelua kertomalla Ylen uutisille kyseessä olleen poliittisen höpinän jolla on tarkoitus vaikuttaa kuntavaaleihin. Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja taas sivuutti koko asian selvittäessään arvovieraalle metroprojektin etenemistä Espoon puolella.

Lehtinen ja Järvinen ottivat kuitenkin ensisijaisesti herneen nenään HKL:n toimitusjohtajan Matti Lahdenrannan kommenteista. Lahdenranta kertoi Hesarille odottavansa selvityksiä siitä, mitä johtokunta jossa hän toimii esittelijänä vielä haluaa selvittää. Lahdenranta kirjasi lisäksi kokouspöytäkirjaan eriävän mielipiteen.

Ei ole ensimmäinen kerta kun kunnallisen liikelaitoksen virkamiesjohto pitää yritystä valvovaa toimielintä kumileimasimena. Olen mm. tässä blogissa yrittänyt kertoa mistä se johtuu ja miten se on mahdollista. Todellisuus kun on lyhyen ajan sisään tarjonnut monta esimerkkiä.

Riitaisa johtokunta on hankalassa tilanteessa. Sisäisen ristiinvedon takia se on voimaton. Se hyödyttää kaikkia heitä joilla syystä tai toisesta on intressiä viedä metroprojekti nopeasti loppuun maksoi mitä maksoi. Tavallaan se hyödyttää myös johtokuntaa valvovaa kaupunginvaltuustoa ja kaupunginhallitusta. Hankintaa on kammettu eteenpäin niin kauan, että kiinnostuneimmaltakin poliitikolta on juoni kadonnut aikoja sitten. Kuutamolla olevan valtuuston ja hallituksen on helppo sysätä vastuu takaisin johtokunnalle joka on entistä pahemmassa pinteessä. Hear no evil see no evil.

Jätä kommentti